Helaas hebben we op 9 januari 2021 in te weinig kieskringen voldoende Ondersteuningsverklaringen (een verklaring dat je vindt dat een partij mee mag doen aan de verkiezingen). De kans om slechts één zetel te krijgen is zelfs gering. We hebben besloten ons nu terug te trekken en ons na de verkiezingen op 17 maart 2021 te bezinnen over de vraag hoe we verder kunnen gaan. We geven het niet op en we krijgen ongetwijfeld een nieuwe kans met een bijgesteld partijprogramma en campagneplan.  Wordt lid of blijf ons steunen.

Ondersteuningsverklaring volgende Tweede Kamer verkiezingen

Graag zal ik als voorzitter een beroep op je doen om het Nieuwe Democratie mogelijk te maken mee te doen aan de VOLGENDE Tweede Kamerverkiezingen, mochten we daartoe besluiten. Voorlopig ligt onze focus op de Levenseindehulp.

Aangezien we niet weten wat de toekomst brengt, laten we de onderstaande info even staan.

We zitten DAN als nieuwkomer dringend verlegen om in elke kieskring minimaal 30 Ondersteuningsverklaringen. Zonder die 30 Ondersteuningsverklaringen in bv. de kieskring Friesland staan wij niet op het stembiljet in Friesland en kan in Friesland niet op ons worden gestemd.

Bekijk eventueel de instructievideo, maar hieronder hebben we het nog kernachtiger gemaakt.

Het is eenvoudig om mee te doen:

 1. ND mailt je tijdig het formulier voor de Ondersteuningsverklaring (1 blz, grotendeels vooraf ingevuld door ND), maar pas wanneer daarvoor alle formaliteiten rond zijn. Vul het persoonlijke gedeelte van dit formulier thuis in.
 2. Laat het op het gemeentehuis tussen ***** en ***** 20** verder invullen (toon het formulier en een geldig identiteitsbewijs. Heerst er nog steeds corona? Maak een afspraak).
 3. Houd zelf een kopie, stuur een scan op naar wimfmvandijk@gmail.com én het origineel naar: Nieuwe Democratie, Eerste Hervendreef 17 5232 JJ Den Bosch. We hebben ze alle twee nodig. Kun je niet scannen, stuur het origineel en wij zorgen voor de rest.

DIT IS HET. JE BENT KLAAR.

Als je mee wilt doen, wil je dat zo spoedig mogelijk laten weten. Graag willen we een inschatting maken van het aantal Ondersteuningsverklaringen.

Om het je eenvoudig te maken om de ondersteuningsverklaring aan te vragen kun je onderstaand formulier invullen.

  Heb je een familielid, vriend(in) of bekende waar dan ook in Nederland, en je hebt het idee dat die ons streven wil steunen, wil je die dan op Nieuwe Democratie wijzen en op onze site. Zonder Ondersteuningsverklaringen is alle moeite voor niets geweest.

  Als iemand mee wil helpen vraag je die om naam, adres, gemeente en voor het geval er iets tussenkomt het telnr te mailen aan wimfmvandijk@gmail.com of geef ze deze pagina door.

  HIER HOUDT JOUW BEMOEIENIS OP.

  JE HEBT ER VERDER GEEN WERK AAN.

  Portokosten of noodzakelijke andere kosten kun je declareren: stuur een mailtje naar info@nieuwedemocratie.com met de kosten en je bankrekeningnummer.

  Heb je vragen, bel 0651014410.Wordt lid voor € 12,50/jaar.

  Hartelijke groet.

  Ben je in de belangrijkste motivatie geïnteresseerd?

  Veel mensen lijden onnodig door het ontbreken van de Regie over het eigen leven. Bij onveranderd beleid zal dat lijden toenemen.

  Er komt een tsunami van wilsonbekwame patiënten op ons af. Alzheimer: nu 280.000, in 2040 al 500.000 (Alzheimer site). Parkinson: het aantal patiënten zal stijgen van ca 55.000 nu naar ca 91.000 in 2040, waarbij ook dementie kan optreden (Parkinson site). Beroerte: er zullen in 2040 670.000 mensen zijn die een beroerte hebben gehad (Hersenstichting site). Samen met andere patiënten met levensbedreigende ziekten benadert dat 1.500.000 mensen (9% van de bevolking) die de eigen Levensregie willen behouden.

  In elke familie zijn dat bv. jij zèlf en mits die er (nog) zijn: jouw oma’s, opa’s, moeder, vader, broertjes, zusjes, tantes, ooms, nichtjes en neefjes, en ook je vriendinnen en vrienden. Ieder van ons wordt hoe dan ook met dit probleem geconfronteerd. Het lijden zal toenemen en bij onveranderd beleid zal de Euthanasiewet een waardig en menselijk levenseinde voor velen moeilijk tot onmogelijk blijven maken. De familie en/of mantelzorgers van uw huidige cliënten zullen met deze problematiek worden geconfronteerd.

   Contactformulier


   * verplichte onderdelen